У Заводу за здравствену заштиту радника “Застава” приводи се крају адаптација дела објекта за потребе нове Ковид амбуланте, чији је циљ растерећење постојеће Амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције у згради АТД-а. Одлука о почетку рада нове Ковид амбуланте биће донета у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом у граду.

Нова Ковид амбуланта простираће се на 100 квадратних метара и простор ће бити потпуно одвојен и изолован од остатка Завода где долазе пацијенти који се ту и иначе лече. Биће уређена тако да функционише по свим стандардима који су у овом случају прописани од стране Светске здравствене организације.

У новој Ковид амбуланти пацијенти за које се сумња да су заражени корона вирусом биће прегледани, одрадиће им се комплетне лабораторијске анализе и тест на COVID, као и снимак плућа.

Медицински тим Заставине амбуланте који ће радити искуључиво са пацијентима за које се сумња да имају COVID – 19, прошао је обуку код колега из Амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције, како би на најбољи могући начин одговорио потребама пацијената.