У среду, 10. августа у периоду од 11 до 13 сати на платоу испред зграде Градске управе, у оквиру пројекта Повећање стопе рециклаже за батерије и сијалице, грађани ће моћи да искоришћене батерије и сијалице безбедно уклоне из свог домаћинства. Предајом тог опасног отпада на промотивном  штанду испред Градске управе, Крагујевчани ће добити симболичне награде уз креативне и едукативне садржаје.

Циљ акције је ширење свести о значају рециклаже батерија и сијалица и њиховог негативног дејства, уколико се одлажу заједно са комуналним отпадом и заврше на депонијама.

У оквиру пројекта „Повећање стопе рециклаже батерија и сијалица, током прошле године у Крагујевцу су постављене посуде за безбедно одлагање ове врсте отпада на седам локација и то у згради Градске управе, згради Градске пореске управе, у Јавно стамбеном предузећу Крагујевац на наплатним местима у Дому самоуправљача, на Аеродрому, у Улици Љубише Богдановића, Ул. Стојана Протића и у згради ЈКП „Водовод и канализација“ Крагујевац.

Пројекат спроводе НАЛЕД и Немачка развојна сарадња, у партнерству са компанијама Божић и синови, Е-рециклажа и Удружењем рециклера Србије, а град Крагујевац је прва пилот локална самоуправа која се прикључила пројекту.