Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац у сарадњи са Спомен парком Крагујевачки октобар, настављајући активности на пројектној сарадњи са градом, организовао је још једну добровољну радну акцију уређења дела Шумарица и то код Споменика стрељаним ђацима и професорима и потез код Старог војничког гробља.

Месец дана након обележавања Међународног дана чишћења и уређења простора око језера Бубањ, уочи комеморативних Октобарских свечаности присуствујемо акцији чишћења дела Спомен парка и то дела око Споменика стрељаним ђацима и професорима и код Старог војничког гробља. Акције које спроводи Клуб акцијаша и волонтера у сарадњи са другим еколошким удружењима финансијски су подржане од стране града и убудуће ће се наставити с финансирањем и подржавањем креативних идеја и акција које ово удружење реализује, каже Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и затиту животне средине.

Ненад Карамијалковић, заменик директора Спомен парка каже да акцијаши и волонтери већ четири године помажу у уређењу меморијалног комплекса нарочито радним акцијама уочи Октобарских свечаности и централне манифестације Велики школски час.

Поред чланова Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца, помоћ у уређењу овог простора пружили су и запослени у Спомен парку Крагујевачки октобар, средњошколци, студенти Правног факултета, чланови Војног синдиката Србије и Удружења српско – палестинског пријатељства, Удружења љубитеља фића, Ибарски Колашин као и чланови пензионерских и других еколошких удружења,

Иако ове године у нешто мањем броју због актуелне епидемиолоке ситуације, очистићемо и средити део око Споменика стрељаним ђацима и код Старог војничког гробља, каже Мирослав Копривица, председник Клуба акцијаша и волонтера истичући да већ годинама уназад успешно спроводе акције чишћења а да им је посебно важно одржавање Шумарица.

Велику подршку пружили су заполени у ЈКП Шумадија, без којих не би могли да реализују своје активности. Крагујевац је један од градова који има у ширем градском језгру изузетан зелени комплекс који осим немерљивог и јединственог историјског значаја има и важну еколошку вредност.