Обавештавају се грађани и пчеларска друштва да ће у петак, 2. јула 2021.године, уколико временски услови буду повољни, у преподневним сатима бити изведена акција сузбијања ларви комараца. Акција ће се спровести у приобаљу река и потока, Шумаричког језера и језера “Бубањ”. Третирање ларви комараца ће бити изведено уређајима са земље, високоселективним биолошким препаратом, тако да нису потребне никакве посебне мере предострожности.

Истог дана у вечерњим сатима, уколико временски услови буду повољни, биће изведена акција сузбијања одраслих форми комараца на следећи начин:

– у оквиру Централног градског парка Шумарице, обавиће се дезинсекција комараца техником топлог задимљавања;

– третмани свих осталих зелених површина на територији града Крагујевца (уже градско језгро, језеро Бубањ, језеро Шумарице, Кошутњак, паркови, зелене површине, травњаци и сл.) против комараца обавиће се редовном техником хладног замагљивања.

Третирање ће бити изведено уређајима са земље, средством које је безопасно за људе, тако да никакве посебне мере предострожности грађанства неће бити потребне. Пчелари морају да буду у приправности, јер препарат може неповољно деловати на пчеле.

                                              Пресс центар

www.kragujevac.rs