Крагујевац је један од градова у коме је данас Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ и Светосавско звонце у сарадњи са Канцеларијом за младе организовала акцију прикупљања помоћи под називом „Заједно за дечије осмехе“. Одећу, обућу, слаткише, школски прибор, књиге и играчке намењене деци из најсиромашнијих средина на територији Србије а посебно деци са Косова и Метохије у Канцеларију за младе данас су донели представници студентског парламента Правног факултета крагујевачког Универзитета, ђачког парламента Прве техничке школе, ученици Школе за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ као и многобројни Крагујевчани. Ову хуманитарну акцију подржао је и град Крагујевац.

Град Крагујевац је увек ту када је потребна помоћ, а нарочито када су у питању наши малишани, јер нам је циљ, као што то чини и Фондација „Заједно за младе – проф.др Даница Грујичић“ и Српска православна црква да им измамимо осмехе, казала је Сања Туцаковић члан Градског већа за локалну самоуправу. Она је позвала све Крагујевчане и физичка и правна лица да се пркључе хуманитарној акцији и донирају уџбенике, финансијска средства, гардеробу, играчке и било шта што може да обрадује наше малишане са најугроженијих подручја Републике Србије а посебно територије Косова и Метохије.

У оквиру акције „Заједно за дечије осмехе“ данас се помоћ прикупља у Нишу и Новом Саду, а грађани Крагујевца ће своје пакете помоћи моћи да донесу у Канцеларију за младе улица Саве Ковачевића бр.5 до петка.

Акцијом желимо да пробудимо свест код младих да смо још увек заједница која брине једни о другима и да деци са угрожених подручја а посебно са Косова и Метохије можемо да улепшамо овај празнични месец, рекла је Марија Ђоковић, координаторка Канцеларије за младе.
Са жељом да се пошаље 100 хиљада порука до краја јануара у оквиру акције је отворен и хуманитарни број Фондације 4334 а прикупљена средства биће искоришћена за подизање и обнову кућа угрожених породица са више деце. За исте намене сви који желе могу уплатити новац и на рачун Фондације 265-1610310004716-35.