Снег који у Крагујевцу и околини пада у континуитету већ скоро 48 сати успорио је саобраћај у граду, али застоја нема. Иако падавине без престанка представљају отежавајућу околност за зимску службу ЈКП Шумадије 11 екипа и сва расположива механизација су даноноћно на терену. Улице се чисте и посипају одговарајућим агрегатима.

Улице првог проритета које воде кроз град су очишћене, али на коловозу има расквашеног снега, који стално пада, па се саветује опрезна вожња. Рашчишћене су и мање фреквентне саобраћајнице, кажу у Јавно комуналном предузећу Шумадија, а почело је уклањање снега на сеоском подручју и на томе ће се радити до јутра.

На основу наредбе команданта градског Штаба за ванредне ситуације и градоначелника Крагујевца Николе Дашића, од 15 часова на чишћењу снега у приградским насељима и на сеоском подручју ангажоване су снаге и механизација ЈКП Водовод и канализација и Енергетике, што је још шест додатних екипа.

И остале градске службе, рашчишћавају јавне површине, како би грађани могли несметано да стигну до својих одредишта. Из тог предузећа моле грађане за стрпљење, јер је у кратком року, пала велика количина снега. Према подацима Републичког хидорметеоролошког завода Србије највише снега пало је у Крагујевцу, чак 36 цм.

Иначе, град је уредно снабдевен водом и топлотном енергијом и застоја у испоруци, за сада нема.