Градоначелник Крагујевца Никола Дашић заједно са замеником Ивицом Момчиловићем и начелницом Шумадијског управног округа Биљаном Илић – Стошић посетио је Дом ученика средњих школа Крагујевац.

Иако Дом може да прими 412 ученика, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом на недељном нивоу користи се половина расположивог капацитета, док преосталих 206 ученика те недеље, у договору са средњим школама, наставу похађа онлајн. У тој савременој установи поред смештаја, исхране и услова за учење, ученицима средњих школа који имају пребивалиште ван Kрагујевца, на располагању су и квалитетни забавни и спортски садржаји.

У пратњи домаћина, ученика Анице и Михајла, градоначелник Дашић био је у прилици да види шта је све ђацима од садржаја на располагању, од смештаја, преко библиотеке са близу десет хиљада наслова и рекреације па до трпезарије.

Презадовољан сам оним што сам видео, како се и колико води рачуна о ученицима и о епидемиолошкој ситуацији, рекао је Дашић. Уверио сам се да заиста имају одличне услове за живот и учење, да је слободно време попуњено квалитетним садржајима и бројним секцијама које подстичу њихове таленте. Овде су добра и квалитетна деца. Просечна оцена свих ученика је 4, 47 што је изузетно висок просек. Добри резултати мотивисани су условима које им Дом пружа. Зато је Дашић поручио ђацима да уче и да раде на себи јер ће их у животу, каријери и раду  увек дефинисати њихова ширина која се стиче у библиотекама и дружењу са књигама.

Према речима директорке Љубице Башић, приоритет у раду је да се ученицима пруже што боље могућности у складу са њиховим жељама и потребама како би током боравка у Дому надоградили своју личност и сутра постали добри људи и квалитетни чланови друштва. Током 75 година постојања, увек се хвалимо пре свега ученицима, али и вредним радом целог колектива који током 24 сата, како радним данима, тако и викендом брине о својим станарима.

Све собе су опремљене прикладним намештајем и у свакој соби је телефон са сопственим бројем, што омогућава несметану комуникацију ученика са родитељима. Поред тога, целокупан објекат поркивен је Wi-Fi сигналом, тако да ученици у сваком тренутку могу да користе услуге интеренета, било путем телефона или лап топа, што је нарочито сада, у време епидемије корона вирусом, веома значајно.