Завршне радове на асфалтирању Улице Миливоја Банковића Сићка у Баљковцу обишао је градоначелник Никола Дашић са сарадницима. Вредност радова које изводи ЈКП Шумадија износи 5,2 милиона динара.

Као и све друге саобраћајнице у Крагујевцу и ова је неопходна, највише за становнике Баљковца и Белошевца. Време нас је послужило да се радови изведу како треба. За ову саобраћајницу утрошено је око 500 тона асфалтне масе а Град је за ову инвестицију издвојио око 5,2  милиона динара. У плану је да наставимо и даље да радимо. Сваког радног дана асфалтирају се и санирају саобраћајнице по околним, приградским насељима и намера нам је да ове године оно што можемо урадимо, односно урадимо улице које нису обухваћене програмом замене или доградње кишне и водоводне канализације с којим крећемо наредне године, казао је градоначелник Никола Дашић.

Радове на асфалтирању Улице Миливоја Банковића Сићка у Баљковцу изводи ЈКП Шумадија и крају се приводи деоница од Основне школе ”Драгиша Луковић Шпанац” до аутобуске окретнице, каже директор ЈКП Шумадија Немања Димитријевић. Рађена је замена асфалтних површина које су деформисане и које су у великој мери угрожавале безбедност свих учесника у саобраћају. Поред тога, ова деоница је веома битна због функционисања аутобуског превоза линије број 17,  сигуран сам да ће грађани бити задовољни оним што смо у претходном периоду на територији ове месне заједнице урадили, додао је Димитријевић.

Фрезованим асфалтом радници ЈКП Шумадија санирали су путеве према белошевачком и баљковачком гробљу. Мештани Баљковца кажу да је пут заиста био доста пропао и ризичан за саобраћај. Сада можемо нормално и безбедно да фиункционишемо. У једном делу улице било је велико улегнуће због којег ни градски превоз ни аутомобили нису могли да прођу, каже Арсенијевић, представник Савета месне заједнице баљковац. Градска управа није заборавила овај крај, ради се и сређује наш крај, свесни смо да не може све и одједном да се уради, али асфалтирање ове улице је реализација обећања која су мештанима дата.