Почетку радова на асфалтирању Улице Миодрага Шуковића у МЗ Угљешница присуствовао је данас градоначелник Крагујевца Никола Дашић са својим сарадницима.

Почетак и завршетак асфалтирања или било којих других радова које град ради за грађане, најлепши су део обављања овог посла, каже градоначелник Дашић, a када видите да су грађани задовољни знамо да радимо праву ствар. Наш циљ је да у овом мандату и наредних пет или шест година, радећи по 150 улица годишње, коначно, преосталих нешто више од  700 улица асфалтирамо како бисмо грађанима Крагујевца омогућили да живе достојно у 21. веку. Оно што је битно јесте да ћемо за грађане МЗ Угљешница асфалтирати улицу у дужини од 500 метара, инвестиција вредности око 5 милиона динара. Иначе, из буџета града за ове послове обезбеђено је близу 200 милиона динара, међутим пративши константне приливе у буџет и остварење самог буџета, мислим да ће инвестиције ићи и преко те цифре, рекао је градоначелник Дашић.

У претходном периоду извршени су припремни радови за асфалтирање ове улице, шахте су издигнуте до нивоа кота асфалтне базе. У дужини од 500 метара биће уграђано 380 тона асфалтне масе, казао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија и најавио да је Улица Драгана Панића у МЗ Сушица следећа локација у којој ће бити механизација предузећа. У МЗ Станово у Смедеревској улици почели су припремни радови за асфалтирање а поред ње у тој месној заједници, услед обилних падавина у претходном периоду дошло је до осипања већ припремљене тампониране базе Корушке и Улице Младена Милорадовића, па ће у наставку радова бити завршен и тај потез. У сарадњи са Градском управом за комуналне послове дефинисаћемо списак улица које ће се радити у наредном периоду како би се механизација по плану и програму уредно измештала на локације. Наредне недеље у плану је санација ударних рупа у граду, најавио је Вујновић, директор ЈКП Шумадија.

После скоро шест деценија чекања на асфалт у Улици Миодрага Шуковића грађани су презадовољни и самим дочеком показују велику захвалност градоначелнику Дашићу и градској управи на разумевању и што су имали слуха да после толико година буде асфалтирана и наша улица, каже Ана Глођевић Радојчић, председница Савета месне заједнице.

Мештани МЗ Углешница кажу да су до сада имали вододерине, зими газили блато, а у летњим месецима гутали прашину, зелене површине биле беле, аутомобили прљави и прашњави, захваљујући градоначелнику и иницијативи Савета месне заједнице од данас добијамо један од најосновнијих услова за савремен и нормалан живот, а уз сређивање још неколико улица овај део града ће добити комплетну инфраструктуру, а читаво насеље атрактиван и модеран изглед, каже становник ове улице, проф. др Мирослав Ђорђевић, професор у пензији.