ЈКП Шумадија наставља реализацију послова које му је кроз уговор са Градском управом за развој у вредности од око 250 милиона динара поверио Град, а који су подељени у неколико целина. Део средстава предвиђен је за израду тротоара а део за ревитализацију саобраћајница. У оквиру тих радова у насељу Станово асфалтира се Улица Младена Милорадовића у дужини од 600 метара која са Корушком и Улицом Марка Загорца чини целину у овом делу града. Завршне радове на асфалтирању обишао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима.

Реч је о пројекту који је био започет у претходном периоду и у току су финанални радови, каже директор ЈКП Шумадија, Немања Димитријевић. Најпре је урађена замена фекалног колектора и одрађени су сви припремни радови у пуном профилу. Само за ову улицу биће уграђено око 420 тона асфалта а вредност инвестиције коју је обезбедио град кроз Уговор са Градском управом за развој, је 5,3 милиона динара, казао је директор Димитријевић.

Према његовим речима, укупна дужина Корушке улица је 770 метара и вредност те  инвестиције је 8, 4 милиона динара, планирана је уградња 620 тона асфалтне масе, до сада је уграђено 470 тона. Након постављања дела кишне канализације биће асфалтирано још 150 метара у тој улици и тиме ће се у овом насељу решити кључна комунална питања, а неприступачне улице биће замењене асфалтом. Квалитет живота и начин функционисања становника овог дела града биће знатно једноставнији и лакши, каже Димитријевић.

У току је фрезовање асфалтне површине од улице Димитрија Туцовића до Првослава Стојановића, након чега ће тај део бити асфалтиран. Поред тога, сређују се атарски путеви, крпљење ударних рупа у граду. Раде се припремни радови за асфалтирање Улице Вите Джајевића у насељу Сушица тако да је пред нама је велики посао током ударног дела године док је  грађевинска сезона у току и када се изводе ови радови, каже Димитријевић, тако да ћемо успешно реализовати добар део планираних радова на смањењу броја неасфалтираних улица или оних у којима је потребно да се врши ревитализација асфалтне површине. Пре неколико дана завршено је асфалтирање улице Миодрага Банковића Сићка у Баљковцу и верујем да ћемо имати довољно посла и да ће грађани бити задовољни, подсетио је Димитријевић.

Мештани Станова кажу да је значај ове улице за читаво насеље велики. У њој живи више од 70 породица а деценијама се ништа није радило и није улагало. Попова шума је део Станова  никада није долазио на ред и у план за сређивање, тако да не морамо да говоримо колико нам све ово значи, каже задовољни Становљанин.