Након решених питања са претходним закупцем и делимично враћеним у претходно стање, атлетски тунел у Великом парку код Отворених базена приводи се намени за општи интерес и Крагујевчанима ће бити доступан до зиме. Први пут у историји града, атлетичари ће имати затворену стазу са пешчаном јамом за скок у даљ.

Тунел дужине 57 метара предвиђеним радовима биће продужен за 9 метара са пешчаном јамом за скокове у даљ за тренинге атлетичара током зимских месеци, каже Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Некад је ово био само атлетски тунел, али реновирањем Град Крагујевац функцију спортског објекта жели да подигне лествицу више и добије статус атлетског центра. Намера нам је да овај атлетски тунел приведемо намени, непрофитној спортској инфраструктури и општим интересима крагујевачких атлетичара и будућих спортиста. Желимо да покажемо да малим средствима и великом амбицијом и вољом можемо да добијемо одговарајући спортски објекат који ће сасвим сигурно атлетику у Крагујевцу подићи на много виши ниво, истакао је Стевовић.

Према његовим речима, део атлетског центра биће опремљен за рваче и тиме добијамо спортски објекат који ће употпунити инфраструктуру какву Крагујевчани заслужују и који ће донети одговарајуће резултате. Очекујем да радови буду готови до зиме.