Саветовалиште „Бебирон“ уз подршку града Крагујевца, данас је у Пешачкој зони (на травњаку код „Перона“) организовало бесплатну „Бебирон школицу за труднице и тате“, са циљем да нашим суграђанима, пре свега младим родитељима и будућим родитељима, представи свој рад и пружи одговоре на сва важна питања која им ова нова животна улога доноси.

Саветовалиште „Бебирон“ је бесплатно дигитално саветовалиште за труднице, маме и тате, које данас броји 80 000 пратилаца. Према речима Валентине Катић, директорке и идејног творца „Бебирона“, саветовалиште је настало пре пет година, из потребе да се у време дигиталних технологија, пронађе пут за што лакшу комуникацију са свим родитељима којима је савет неопходан у било које доба дана или ноћи, свих 365 дана у години. Тим, који чине педијатар, гинеколог и патронажна сестра, свакодневно својим стручним саветима, помажу родитељима да без страха закораче у магичан свет родитељства.

У име града Крагујевца, присутне је поздравила Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Оправдани страхови и недоумице које родитељи имају онога тренутка када напусте породилиште и дођу кући са својом бебом, јесу главни разлог за постојање овако организованих, дигиталних саветовалишта. У оквиру Дечијег диспанзера Дома здравља Крагујевац постоји телефонско саветовалиште. Ваше саветовалиште ради 24 сата, онлајн је, функционише и преко друштвених мрежа, преко којих млади родитељи постављају питања и у најкраћем року добијају одговоре од стручњака, са оне стране линије. Поверење које се гради на тај начин много значи младим родитељима – рекла је Гордана Дамњановић.

Након уводних обраћања, о процесу трудноће, припреми за порођај, али и о дојењу, исхрани, важности неге за мајке и бебе, вежбању током и након трудоће, масажи беба и трудница, говорили су искусни стручњаци из крагујевачког Дома здравља и Универзитетског клиничког центра: прим др Оливера Лабан, педијатар, др Ивице Магдић, гинеколог, др Драгана Ристић, педијатар-неонатолог, патронажне сестре итд.