За све Крагујевчане који остају у свом граду и посетиоце, град Крагујевац, Музички центар и Градска туристичка организација припремили су богат програм од предновогодишњег загревања до дочека православне Нове године.

Програм почиње у понедељак, 30. децембра. Од 11 до 15 часова на Тргу код Крста биће организовано предновогодишње загревање, журка у Пешачкој зони, дружење и фотографисање испред новогодшње јелке са Деда Мразом и вилењацима, мађионичарима и кловном Бађом. За добру свирку биће задужен Ди Џеј Јанко Јеремић.

Током преподневног програма, у понедељак, 30. децембра, биће организована и Хуманитарна акција НУРДОР – а “Малим херојима с љубављу“, као и вожња новогодишњим кочијама са Деда Мразом.

Последњег дана године на измаку, у уторак, 31. децембра, од 11 до 15 часова биће организована прослава Дечје Нове године. Током журке у Пешачкој зони деца ће моћи да се друже и фотографишу испред новогодишње јелке са Деда Мразом, вилењацима, јунацима из цртаних филмова, мађионичарима и кловном Бађом. У 11,30 сати наступиће градски дечји хор, Мали Лицеум а након тога Драмски студио Друге крагујевачке гимназије са представом Новогодишњи чаробни напитак. На бину ће потом у 12,30 сати бенд Весела машина.

Хуманитарна акција НУРДОР – а “Малим херојима с љубављу“ биће организована и 31. децембра као и вожња новогодишњим кочијама са Деда Мразом.

Вечерње новогодишње загрејавање почиње наступом групе „Епилог“ у 21 час на бини код Крста, док ће концерт „Рибље чорбе“, уз коју ће Крагујевчани дочекати Нову годину, почети у 23 часа.  Нова 2020. године биће дочекана уз традиционални новогодишњи ватромет са зграде Градске управе.

Сара Јо је први извођач који ће наступити у Крагујевцу, у среду, првог дана Нове 2020. године у 21 час, док ће од 23 сата публика уживати у концерту Дејана Петровића и Биг бенда.

Празнични кутак у Пешачкој зони у центру града је место на којем ће од 24. децембра до 1. јануара, суграђани и посетиоци имати прилику да уживају у лепо украшеним дрвеним кућицама у којима ће моћи да купе сувенире, поклоне, храну и пиће. Радно време од 24. до 29. децембра биће од 15 до 20 часова, 30. децембра кућице ће бити отворене од 11 до 21 час, док ће 31. децембра радити од 11 до вечерњих сати. Првог јануара нове 2020. године радно време је од 16 до 19 часова.

Крагујевачка публика ће имати прилику да ужива у концертима и за дочек православне Нове године 13. јануара, уз музику Веселих осамдесетих од 21 сат, док ће од 23 часа наступити Неверне бебе. Неће изостати ни традиционални новогодишњи ватромет у поноћ са зграде Градске управе.