Статуета Јоаким Вујић која се додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији ове године припала је глумици Бранки Петрић. Одлуку о додели једног од најзначајнијих признања у области позоришне уметности у нашој земљи донео је жири у саставу: Младен Кнежевић, директор Књажевско-српског театра, Милош Латиновић, директор Битеф театра, Јелена Стојановић Патрногић, директорка Позоришта за децу и глумци Књажевско-српског театра Ана Тодоровић и Никола Милојевић.

Глумица Књажевско-српског театра Владанка Павловић добитница је Прстена са ликом Јоакима Вујића. Ову награду жири додељује за изузетан допринос развоју крагујевачког позоришта и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству. Владанка је дуже од 45 година верна крагујевачком театру, одиграла преко седамдесет улога. Својим професионалним дометима, али и здравим односом према представи као колективном чину, допринела је многим успесима нашег позоришта у протеклих неколико деценија, наведено је у образложењу жирија.

За изузетну посвећеност послу и постигнуте уметничке резултате у протеклој календарској години годишње награде Књажевско-српског театра додељују се глумцима Николи Милојевићу и Чедомиру Штајну.

Годишње награде Театра за изузетну посвећеност послу и постигнуте резултате у протеклој години додељују се и позоришном продуценту Воји Лучићу и позоришном економу Снежани Ристић.

Статуета Јоаким Вујић, Прстен са ликом Јоакима Вујића и годишње награде Театра биће свечано уручене на Сретење, 15. фебруара, када Књажевско-српски театар обележава 187 година од свог оснивања. Од 20 сати на сцени крагујвечког позоришта биће изведена представа Врапчић по тексту Наташе Илић у режији Милоша Јагодића.