Поводом Међународног дана младих, Канцеларија за младе града Крагујевца упутила је честитку младима у нашем граду са жељом да и даље заједно раде на унапређењу њиховог положаја.

„Млади су највећи ресурс нашег друштва и као такав, уз стално учење, креативност, унапређење знања и вештина могу утицати на промене у својој околини. Град Крагујевац ствара амбијент у коме су млади у фокусу, где могу слодобно да се искажу и покажу шта знају и умеју. Поносни смо на остварене резултате које је град Крагујевац, преко Канцеларије за младе остварио претходних година, а посебно на чињеницу да Канцеларија за младе окупља велики број младих који учествују у креирању и реализацији разних активности. Верујемо да смо преданим радом доказали да је за нас сваки дан Дан младих! На данашњи дан желимо да истакнемо важност програма и пројеката које Канцеларија за младе реализује, а један од њих је и нови простор.

Младима је потребан простор у коме могу квалитетно да проводе време, учествују у актвностима које су креиране према њиховим потребама и интересовањима, учествују у доношењу одлука и слободно се изражавају. Нови простор Канцеларије за младе у улици Булевар краљице Марије допринеће  бољој координацији међу самим организацијама и институцијама, као и квалитетнијој промоције садржаја за младе. Тај простор подржан је и финансиран од стране Министарства омладине и спорта.

Млади су садашњост друштва и тек када садашњост прилагодимо потребама младих засигурно је да ће будућност бити по мери младих. Новим простором желимо да створимо најбоље услове за сваку младу особу како би могла да развија своје пуне потенцијале, а самим тим и допринесе и развоју друштва“ – каже се у честитки.