Поводом почетка нове школске године, члан Градског већа за образовање Душан Алексић обишао је и Школу са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу у којој ове године основно образовање стиче 51, средње 43 ђака док у вртић иде седморо малишана.

Школа са традицијом дужом од 70 година,  свој развој прилагођавала је потребама деце и заједнице, тако да, данас опремљена сензорном и светлосном собом, инклузивним игралиштем, дидактичким и осталим средствима и помагалима за рад, у којој се не школују само деца оштећеног слуха већ и деца са сметњама у развоју представља модерну васпитно образовну институцију.

У дому који се простире на око 400 квадрата тренутно борави 36 ученика, а њихов раст и васпитно образовни напредак свакодневно прати укупно 60 запослених.

Након посете Школи са домом за ученике оштећеног слуха могу само да честитам директору Младену Шурлану и запосленима на посвећености у раду и брзи за децу и школу. Услови за образовање деце која имају различите сметње у развоју су и више него задовољавајући, менаџмент школе је предузимљив, а запослени су дивни и хумани људи. Све похвале. Локална самоуправа вам стоји на располагању за сваки вид помоћи и подршке, поручио је Душан Алексић.