Предузеће за путеве Крагујевац, које изводи радове у оквиру Пројекта унапређења инфраструктуре града Крагујевца, данас је започело радове на асфалтирању улица у блоковима Воје Радића и Младих истраживача. Радове у улици Првослава Стојановића обишао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима.

Данас имамо прилику да видимо постављање асфалтне подлоге у једној од неколико саобраћајница у стамбеном Блоку Воје Радића. Очекујемо да ће најкасније до краја новембра бити завршене све саобраћајнице, са пратећим радовима. Становници овог насеља коначно ће имати потпуне услове за живот, а град ће добити једно модерно и урбано насеље, рекао је, овом приликом, Никола Дашић градоначелник Крагујевца.

У Предузећу за путеве Крагујевац очекују да ће улица Првослава Стојановића бити пуштена у саобраћај средином следеће недеље. Након тога ће бити настављени радови динамиком која је предвиђена инвестиционим пројектом, а који обухвата улице Воје Радића, Лазе Маринковића, Димитрија Туцовића, Александра Мике Мудрића, као и интерне саобраћајнице.

Ово ће заиста постати једно од најсавременијих насеља. Уређењем саобраћајница у дужини од 1380 метара, са 457 нових паркинг места, промењеном кишном канализацијом, водоводном мрежом и озелењавањем, ово насеље добија комплетну инфраструктуру, рекао је Владимир Доби, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима, и захвалио се грађанима на стрпљењу током изградње.

Поред изградње путне инфраструктуре, град Крагујевац ће наставити са реализацијом капиталних инвестиција, казао је Александар Милошевић, помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије. За следећу годину најављена је припрема пројектне документације на изградњи Северне обилазнице око Крагујевца. Од капиталних инвестиција очекујемо и изградњу железничке пруге Собовица – Цветојевац у дужини од 15,4 км, као и тест пругу за тестирање железничких вагона које производи немачки Сименс.