У Скупштинској сали града Крагујевца, представници Ротари клуба Крагујевац уручили су мбот роботе и дронове директорима и наставницима информатике и основа технике основних школа из Крагујевца и 13 суседних градова и општина: Краљева, Крушевца, Аранђеловца, Баточине, Кнића, Лапова, Рековца, Врњачке бање, Трстеника, Ћићевца, Бруса, Варварина и Александровца. Мбот роботи и дронови за учење програмских језика скреч и пајтон донирани су захваљујући подршци Ротари Фондације, USAID-a и ротаријанских пријатеља из Србије и иностранства.

На састанку који је претходио уручењу дигиталне опреме, чланица Градског већа за инвестиције и управљање пројектима Данка Андоновски захвалила се на овој вредној донацији представницима Ротари клуба Крагујевац, USAID-a и представницима Ротари клуба из Џорџије, САД и разговарала са њима о будућој сарадњи и пројектима.

За град Крагујевац је значајна свака донација, а нарочито донација оваквог типа, која прати потребе наше локалне заједнице, казала је Данка Андоновски, чланица Градског већа за инвестиције и управљање пројектима. На овај начин доприносимо образовном систему, јер је дигитална опрема коју су школе данас добиле веома корисна за напредак и развој наше деце.

Ми знамо да се наши ученици веома добро пласирају на такмичењима широм света, истакла је Зорица Јестровић, представница Ротари клуба Крагујевац. Ово је наш скроман допринос да оно што деца науче теоретски у својим школама могу практично и да примене.

На основу Меморандума „За лепшу школу“, потписаног с Министарством просвете, науке и технолошког развоја, до сада смо донирали 600 рачунара за 120 школа, 500 мбот робота за 100 школа и 670 дронова за учење програмских језика скреч и пајтон, казала је Јестровић.