Након састанка преговарачког тима радника Фијат крајслер аутомобили, градоначелника Крагујевца Николе Дашића и Владе Србије у Београду, одлучено је да пре социјалног програма неће бити отказа.

Нико неће добити отказ и нико ништа не треба да потписује до социјалног програма, рекао је након састанка, у изјави за медије, представник радника Фијата Ђорђе Милојевић. Такође, до социјалног програма неће бити нових окупљања.

Прекидамо окупљања, видећемо какав ће бити социјални програм, ако нисмо задовољни тражићемо да се то промени, ако нас не послушају опет смо на улицама. Влада нам је гарант да ниједан радник неће бити отпуштен, имаће или социјални програм или друго радно место или у Фијату за нови модел – нагласио је Милојевић.

Ова држава отвара фабрике, не затвара их – поручио је након састанка градоначелник Никола Дашић. Крагујевац је други град у Србији по смањењу броја незапослених. То су реални подаци Националне службе за запошљавање који потврђују претходно наведену чињеницу. Стелантис/Фијат се не затвара и неће поделити свима отказе, то једноставно није тачно, нити је по Закону могуће. То није интерес ни послодавца, имајући у виду колико кошта обука једног запосленог у аутоиндустрији.

Нови електрични модел у Крагујевцу управо гарантује будућност и то је једина истина, нагласио је Дашић.