У организацији града Крагујевца и Планинарско – еколошког клуба Гора, на Бешњаји је организован дводневни камп за децу, узраста од осам до 15 година. Циљ кампа је упознавање деце са природом, али и социјална интеракција између штићеника Центра за развој услуга социјалне заштите – „Кнегиња Љубица“ и деце из спортских клубова и основних школа у Крагујевцу. Након зимског кампа на Копаонику, деца су овог пута имала прилику да упознају природне лепоте надомак града.

Кампу је присуствовало 20 – оро деце, међу којима и осморо штићеника Центра „Кнегиња Љубица“. Покровитељ кампа је град Крагујевац и овог пута смо желели да приближимо деци планинарски спорт и ПЕК Гору као један од стубова тог спорта, да се деца друже у природи, али и да науче нешто ново – рекао је Предраг Стевовић члан Градског већа за спорт.

ПЕК Гора је за децу организовала зип лајн, разне лежаљке, имамо и квадове на располагању, тако да им је било веома занимљиво, а град Крагујевац наставиће са организацијом оваквих кампова, поручио је Стевовић.

Према речима Николе Пантовића председника ПЕК Гора, поред игре деца су имала прилику да обиђу околину ходајући стазама којима иду прави планинари и науче неке основе преживљавања у природи. Током дводневног кампа, деца су прошла планинарским стазама, које у дужини од 60 километара, уређује ПЕК Гора. У дворишту ће имати прилику да кроз игру, презентације и показне вежбе науче основе планинарства и квалитетно проведу време без мобилних телефона.

Инструктори ПЕК Гора и васпитачице Центра „Кнегиња Љубица“, потрудили су се да деци ово камповање остане дуго у сећању. У циљу промоције спорта и здравих стилова живота, локална самоуправа ће за штићенике Центра „Кнегиња Љубица“ у наредном периоду обезбедити одговарајућу опрему за бављење спортом, као и лакши приступ спортској инфраструктури.