Град Крагујевац је у обавези да поштује Уредбу Владе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид – 19, и сходно Члану 9, немамо основа да продужимо радно време угоститељских објеката, изјавио је данас градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Локална самоуправа води рачуна о угоститељској делатности, онолико колико може. Усвојен је програм економских мера подршке привреди, подсетио је градоначелник, а који се односи на фискалне погодности у циљу очувања радних места.

Наша је жеља да се угоститељство у Крагујевцу одржи у овим тешким временима због чега смо и усвојили сет економских мера подршке привреди, а које се највећим делом односе на угоститеље, рекао је Дашић.

Подсећамо, донета Уредба Владе прописује да се радно време угоститељских објеката ограничава тако да објекти који немају башту и ноћни клубови неће радити од 21.00 сат до 06.00 часова наредног дана. Они објекти који имају башту неће пружати угоститељске услуге у затвореном делу објекта од 21.00 час, а у отвореном делу објекта од 23.00 часа до 06.00 часова наредног дана.

Градоначелник још једном апелује на грађане да поштују све превентивне мере, а посебно оне које се односе на ношење маске у затвореном простору и држање прописане физичке дистанце.