Верујте у оно што желите да постанете, поручила је новоизабрани декан Економског факултета Универзитета у Крагујевцу, др Милена Јакшић студентима 63. генерације на пријему уприличеном у Амфитеатру. Успешну академску 2022/2023 годину пожелела је старијим студентима, својим колегама и свим запосленима на факултету.

Ове године два студијска програма Економија и пословно управљање и Пословна информатика уписало је 343 студента, рекла је декан Јакшић. Она је истакла да факултет данас има 2 200 студената а да је за 62. године постојања и рада факултет изнедрио 11 хиљада диплома. У октобру ће дипломирати хиљадити мастер економиста, а на факултету су одбрањене 123 докторске дисертације.

У име града, бруцоше је поздравио, пожелео добродишлицу и срећан почетак универзитетског образовања, председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

Прво бих се захвалио што сте изабрали економске науке као свој будући позив. Без економских стручњака ниједна држава, ниједно друштво, локална заједница или предузеће не може да има здраву и стабилну основу за свој развој и напредак. Ваши професори пренеће вам своја знања, а наш задатак – носиоца локалних и државних функција је да стварамо прилике и могућности да радите и да се усавршавате, рекао је Петрашиновић. Он је истакао да Град и Универзитет имају одличну сарадњу значајну за развој и бољи живот суграђана. Једна од наших мисија је да задржимо младе у Крагујевцу, да остану и буду покретачка енергија која ће наставити да ствара добре услове за живот и рад.

На нама је да вам пренесемо све што знамо, а на вама да будете бољи од нас, поручио је председник Петрашиновић.

Kao један од оснивача Удружења студената Економског факултета и бивши студент, пријему 63. генерације студената Економског факултета, присуствовао је Душан Алексић, члан Градског већа за образовање. Новоизабраном декану др Јакшић честитао је на избору и пожелео успеха у раду током мандата а сретан почетак нове академске године пожелео је свим професорима и студентима. Бруцошима је честитао на избору да своје универзитетско образовање стекну на једном од најпрестижнијих факултета у земљи у најлепшем граду. Знања, искуства и конекције које будете стекли у наредне четири године на Економском факултету отвориће вам многа врата у животу, поручио је Алексић бруцошима и пожелео да лако усвајају нова знања, доста путују и друже.