Четрнаестогодишња Елена Брадић на светском првенству за кадете у теквонду освојила је сребро. Чланица Теквондо академије Крагујевац освајала је многобројне медаље на међународним и националним такмичењима, а на светском кадетском такмичењу у Софији, одржаном од 28. до 31. јула, са млађом сестром Ђурђом, бранила је боје репрезентације Србије и освојила вицешапионску титулу. Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић, за Елену и Ђурђу Брадић и њиховог тренера Славка Германца уприличили су пријем.

Еленин успех је велики посебно када видете девојчицу од 14 година која успела да направи такав шампионски резултат, а на све то гледам и као родитељ јер сам отац три ћерке, рекао је градоначелник Никола Дашић. Сутра ће ове девојчице наставити да освајају медаље а свој град и државу учинити поноснима. Њихови успеси су велики подстицај за осталу децу и младе да се пронађу у здравим активностима што спорт свакако јесте, додао је градоначелник Дашић, честитао вицешампионки и њеном тиму. Наше срце је заиста пуно због свега тога и захвалан сам Елени али и њеној млађој сестри Ђурђи која је и учествовала и, поред тренера, била подршка сестри на међународном такмичењу, а од које такође, за коју годину, можемо да  очекујемо сличне успехе.

Елена каже да јој је ово такмичење било прво на којем је представљала боје заставе своје земље а не себе. Тиме сам остварила оно што сам замишљала као мала. Захвална сам тренеру, клубу, родитељима и свима који су ме подржали на путу до медаље, додаје Елена а за планове каже да ће наставити и даље да ради и осваја нове медаље.

Захваљујући посвећености, великом одрицању, непрестаном труду и раду и младих спортисткиња и њиховог тренера, остварени су сјајни резултати. Сигуран сам да је у свему томе велики допринос Града јер већ неколико година уназад пружа подршку кроз годишње и посебне програме, а наставићемо и убудуће, каже Предраг Стевовић, члан Градског већа. Очекујем да Елена буде наша нова Милица Мандић, нова олимпијка и да Крагујевац као њен град има значајну будућност у теквондоу.

Иза овог резултата стоји велики и напоран рад. Теквондо академија у Крагујевцу постиоји већ пет година и од самог почетка нисмо правили паузе, ни одморе а кад се то сједини са талентом и жељом оваквог такмичара, резултат мора да буде висок, каже Славко Германац, мајстор теквондоа и тренер у клубу. Академија има близу две стотине чланова подељених у различите групе у зависности од степена до којег су стигли а Елена је у првом тиму који броји десет чланова који свакодневно имају по два двочасовна тренинга. О плановима, тренер Германац каже да се  следећег месеца одржава КУП Србије који нам је веома важан због репрезентације, пред нама је много међународних турнира за прикупљање поена а у новембру Европско првенство на Малти где ће Елена сигурно учествовати.

Иначе, Теквондо академија је под покровитељством града Крагујевца крајем прошле године била домаћин Првом међународном теквондо турниру.