Трећа седница Скупштине града по хитном поступку на којој је образован Градски штаб за ванредне ситуације, одржана је данас. Председник Градског штаба за ванредне ситуације је по функцији градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, а за чланове су именовани представници војске, полиције, јавно-комуналних предузећа, чланови Градског већа који су ресорно задужени за области које спадају у надлежност Штаба и др.

Задатак новоформираног Штаба ће бити као и до сада да води рачуна о заштити здравља, живота и имовине свих Крагујевчана. С обзиром на околности у којима се налазимо везано за Ковид 19, то ће бити апсолутно његов приоритетни задатак, а односи се на праћење епидемиолошке ситуације, евентуално ублажавање или пооштравање мера, укидање ванредне ситуације уколико се стекну предуслови за то, али свакако и деловање приликом елементарних непогода и разних других ситуација које су у делокругу његовог рада и одлучивања – каже Ивица Момчиловић, заменик градоначелника Крагујевца.

Заменик председника Скупштине града, Зоран Младеновић похвалио је рад Градског штаба за ванредне ситуације у претходном периоду истакавши да је Штаб доносио тешке али исправне одлуке.

Директор Клиничког центра Крагујевац и одборник у Скупштини града, Предраг Саздановић, обративши се са скупштинске говорнице, упутио је апел суграђанима да се понашају одговорно и да поштују прописане мере. Почетак школске године, повратак студената на факултете као и суграђана са туристичких дестинација и посебно прославе представљају највећи ризик.

У дискусији је учествовало још неколико одборника који су похвалили рад Штаба за ванредне ситуације у претходном периоду, ангажовање волонтера на терену током трајања ванредног стања, али и истакли потребу да би  Градски штаб требало да исту пажњу посвети и ванредним ситуацијама изазваним услед елементарних непогода.