Фудбалери Радничког 1923, након вишегодишњег чекања и бројних фудбалских препрека, остварили су пласман у најелитнији ранг такмичења, испунивши наде и очекивања армије навијача.

Овај велики успех, који је приредио неизмерну радост свим Крагујевчанима, мора да буде адекватно пропраћен и од стране градске власти, која ће учинити све што може да фудбалерима Радничког 1923 обезбеди услове за равноправно такмичење у највишем рангу.

Спортска инфраструктура у нашем граду није обнављана годинама. Стадион „Чика Дача“ у овом тренутку не задовољава у потпуности стандарде за играње утакмица Суперлиге, али суграђани немају разлога да брину да неће имати прилике да буду сведоци спортске историје и то на нашем стадиону.

У складу са стандардима ФИФА, Фудбалски савез Србије сваке године пооштрава критеријуме када је реч о инфраструктури потребној за такмичење суперлигаша. Од критеријума који су економски најзахтевнији издваја се увођење ВАР технологије која је одлуком Савеза обавезна у највишем рангу такмичења од такмичарске сезоне 2021/2022.године. Оваква технологија није имплементирана тренутно ни код једног суперлигаша, тако да ће своје стадионе од следеће сезоне морати да прилагоде високим стандардима ФИФЕ.

Наш стадион “Чика Дача” је предвиђен за потпуну реконструкцију, односно прављење новог, лепшег и већег стадиона. Захваљујући жељи наше државе да обнавља и гради нове стадионе у Србији, Крагујевац је препознат као један од стратешких центара у којем ће се градити један од неколицине модерних стадиона. Планирано је да нове стадионе поред Крагујевца добију и Краљево, Лесковац, Врање, Лозница и Зајечар, али светска пандемија учинила је да  прошле и ове године држава све ресурсе усмери на борбу против корона вируса. Чим се стекну финансијски услови, пандемија прође и комплетира тендерска документација, град Крагујевац ће ући у процес обнављања стадиона.

Фудбалери Радничког 1923 изборили су пласман у Суперлигу тамо где је најтеже – на терену а на нама је да их сада подржимо и обезбедимо услове за такмичење, све док не дође време за потпуну реконструкцију стадиона.

Поред улагања у професионални спорт жеља градоначелника Николе Дашића и моја као његовог сарадника је да посебну пажњу посветимо аматерском и рекреативном спорту и у сваком насељу обновимо деценијама запуштене отворене спортске терене и дечија игралишта. Због тога смо у протеклих шест месеци, посвећено радили на обнављању спортске инфраструктуре и наставићемо истим темпом, како би у градским али и сеоским срединама створили лепши амбијент за живот наших суграђана, а посебно деце.