Град Крагујевац улаже велике напоре у очувањe и унапређење положаја младих људи у локалној заједници. Један од основних стратешких циљева нове градске власти и градоначелника Николе Дашића, јесте побољшање услова живота младих људи као најбитније и најосетљивије популације, каже  у одговору Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, поводом критике Лазара Ашанина у име Младих Странке слободе и правде Крагујевац, о наводној небризи локалне власти према младима.

Успостављање модерне и просперитетне локалне самоуправе, која ће у будућности бити у служби омладине, такође je један од најважнијих задатака. Велики помаци су већ направљени.
Ове тврдње поткрепљујe низ преузетих радњи, само у претходна три месеца, колико је и прошло од формирања нове градске власти.
Градска управа подржава рад организација које се баве питањима младих, што потврђује недавно одржан састанак помоћника градоначелнка, Стефана Јовановића и координаторке Канцеларије за младе, Марије Ђоковић, са њиховим представницима. Учесници састанка су изнедрили идеју о формирању Савета за младе чији је поступак у току. Сви млади Крагујевчани имали су могућност да постану легитимни и легални представници младих одзивом на јавни позив. С обзиром на то, да је исход првог састанка са представницима удружења одличан, побољшањем епидемиолошке ситуације, наставиће се истим путем.
Одржан је и састанак са ректором и деканима факултета у саставу Универзитетa, a у циљу побољшања положаја студената.
Треба напоменути и неке од спроведених активности градске управе и Канцеларије за младе као што су подршка хуманитарној акцији „За Мињину шансу“, представљање  Кнежевог aрсенала у Крагујевцу као здања индустријске баштине у оквиру европског догађаја Work it Out, подршка Средњој стучној школи, учешће у састанку,  као и панел дискусији на којој је представљен пројекат DECIDE, обележавања Европског дана борбе против трговине људима, учествовање у пројектu „Заједно до јаче омладинске политике“. Oдржана je радионица за вршњачке едукаторе за репродуктивно здравље младих, курсева енглеског и немачког језика, као и многе друге. Такође, започет је Virtual Woman Lead program који се реализује у сарадњи са Америчким кутком. У питању је програм чији је циљ промоција женског предузетништва.
Све то указује да досадашњи рад већине у градском парламенту оправдава подршку коју су јој дали Крагујевчани на недавно одржаним изборима.
Нићемо дозволити да нас тренутни резултати уобразе. Спремни смо да саслушамо све добронамерне и конструктивне предлоге, поручио је Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом. Он уједно подсећа младе суграђане да увек могу да закажу састанак и изнесу своје предлоге, проблеме и сугестије, као и да су врата Канцеларије за младе за њих увек отворена.