Град Крагујевац је за осам аматерских фудбалских клубова обезбедио осам комплета спортске опреме, а први фудбалски клуб који се такмичи у трећој градској лиги Напредак Маинић Опорнице, први је у низу коме је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт уручио опрему.

Задовољство мештана и фудбалера овог клуба, који су добили гарнитуру дресова за цео тим и лопте, граду Крагујевцу пуно значи и подстицај је да наставимо да улажемо у аматерски фудбал, казао је Стевовић. Ове године улажемо у спортску опрему, а већ следеће улагаћемо у обнову спортске инфраструктуре. На овај начин град Крагујевац пружа подршку аматерским клубовима и деци из руралног подручја која немају приступ другом спорту осим фудбалу. Аматерски фудбалски тимови у селима су центар свих дешавања, окупљања и дружења, зато ћемо се трудити да спортску инфраструктуру подигнемо на ниво који свако село заслужује а деци понудимо приступ спорту, као што га имају и деца у граду. То није лак посао и пут, али ћемо га завршити, поручио је Стевовић.

Фудбалски клуб Напредак Маинић из Опорнице основан је 1946. године и својевремено се такмичио у првој градској лиги. Због недостатка средстава за наставак такмичења, клуб се 2012. године угасио на одређени временски период. Прошле године, каже секретар клуба Лазар Лазаревић, неки од бивших играча који су своје прве фудбалске кораке започели на терену у Маинићу, изразили су жељу да дођу у клуб уколико би се он поново покренуо. Свесни тешког времена и ситуације, стидљиво смо, наставља Лазаревић разговарали са мештанима и питали их да ли су заинтересовани да уложе у клуб. Наишли смо на велики одзив и сакупили доста новца од кога смо саградили свлачионице и почели такмичење у трећој градској лиги. Захваливши су на опреми коју су добили од Града, Лазаревић је рекао да село има доста деце која су стално са клубом на утакмицама и бодре их, тако да активирање и улагање у клуб Напредак Маинић Опорница њима значи  највише.

У опрему за осам аматерских клубова град Крагујевац је уложио пола милиона динара, а следећи клуб који ће добити гарнитуру дресова и лопте је Фудбалски клуб Багремар.