Члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић присуствовао је данас тренингу клуба америчког фудбала WILD BOARS и том приликом разговарао са играчима и председником клуба Марком Вујанцем о проблемима и могућностима за јачање крагујевачког репрезентативног клуба.

Дивљи вепрови су симбол града због чега морају да имају нашу одговарајућу подршку на промоцији и подизању свести да су клуб који нас промовише и представља ван граница наше земље, рекао је Стевовић. У складу са резултатима које већ годинама остварују, град Крагујевац ће у најкраћем могућем времену да им омогући одговарајућу финансијску потпору за јачање у сезони. Још важније од финансијске помоћи је одређивање одговарајуће локације за тренинге и одигравање утакмица. Покушаћемо да им омогућимо одговарајућу спортску инфраструктуру која ће, с обзиром на то да имају кадете и јуниоре, допринети да у наредном периоду увећавају регрутну базу и развијају још брже и јаче.

Дивљи вепрови спадају у врхунске спортисте јер играју у највишем рангу такмичења америчког фудбала у нашој земљи, а резултат који остварују у овим аматерским условима је невероватан. Они су промотери наше земље и ван граница, тако да град Крагујевац нема другог избора осим да им помогне да буду још јачи и бољи клуб, поручио је Стевовић.

Град нам је, имајући у виду наше резултате  и да Крагујевац представљамо у највећем могућем светлу, одувек излазио у сусрет и надамо се да ће се та сарадња наставити и у будућности, казао је Марко Вујанац, председник клуба Дивљи вепрови. Да бисмо могли да идемо лествицу горе у америчком фудбалу, главни проблем је недостатак адекватног терена за тренинге и одржавање утакмица. Терен за амерички фудбал не постоји нигде у Србији, а ако би се направио у Крагујевцу, био би први терен таквог типа и те намене. То би аутоматски значило да би све репрезентативне утакмице морале да се играју овде, што би доста бенефита донело и граду Крагујевцу, објашњава Вујанац. Он наводи да им је EFL  (европска лига америчког фудбала) понудила да конкуришу за такмичење које би окупило 24 премијум тимова из целе Европе. Да би се то и догодило, истиче Вујанац, осим одговарајућег буџета, услов да конкуришу је да имају стадион са минимум 5 000 гледалаца. Са таквим стадиoном ми као тим добили би много, а са друге стране добио би Град и сви остали спортови, јер терен који сада користе заједно са другим спортистима доста трпи, а како наводи, они не би имали проблем са тим да се нови терен користи за друге намене.