Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима, обишао је данас улице у којима су обилне падавине, у претходна три дана, направиле озбиљне проблеме мештанима.

У насељу Станово у улици Младена Милорадовића, након радова које је обавило ЈКП „Водовод и канализација“ на замени фекалног колектора, екипе ЈКП „Шумадија“ започеле су асфалтирање. Вредност радова је 5,3 милиона динара. Међутим, обилна киша која са малим паузама пада од петка, добрим делом је уништила припремне радове за асфалтирање.

Ми смо проблеме мештана у улици Младена Милорадовића кренули да решавамо и мислим да смо при крају, казао је градоначелник Никола Дашић. Очекујем, да без обзира на све ове тренутне проблеме, цео потез буде завршен до краја августа. Ту мислим не само на улицу Младена Милорадовића, него и на Корушку и улицу Марка Загорца. Надам се да тада коначно машине излазе са овог терена и да ће житељи овог насеља бити задовољни јер ће моћи да живе као сав нормалн свет.

Градоначелник Дашић са сарадницима током дана обишао је и улице Драгојла Дудића и Божидара Масларића, где су обилне падавине такође проузроковале озбиљне проблеме. У разговору са мештанима договорено је да се у најкраћем року, привремено до изналажења дугорочног решења, санира настала штета и омогући несметан прилаз кућама.

Имајући у виду упозорење Републичког хидрометеоролошког завода да се данас и сутра очекује нестабилно време са честом појавом кише, пљускова и грмљавине, а локално и временске непогоде са градом, јаким ветром и великом количином падавина, припадници Управе за ванредне ситуације током преподнева обишли су критичне локације на водотоковима другог реда, истакао је градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације Никола Дашић. Иако су водостаји далеко од увођења чак и редовне одбране од поплава, увек морамо да будемо спремни. Кризни штаб предузима све неопходне мере. Поред припадника Управе за ванредне ситуације, у приправности је Ватрогасно- спасилачка бригада, као и наша комунална предузећа, како би извршили и одређене припреме, уколико су пропуштене до сада. У складу са ситуацијом спремни су да реагују у одговарајућем тренутку и делују у спречавању евентуалних последица које би могле да буду проузроковане због најављених обилних падавина.