У Илинденској улици у насељу Багремар екипе ЈКП Шумадија, након радова које је обавило Предузеће за путеве, настављају ревитализацију асфалтног застора. Илинденска се асфалтира у дужини од 860 метара и спаја са Улицом Радована Мићовића. Тиме ће, према речима Немање Димитријевића директора ЈКП Шумадија, грађани Багремара и Станова добити саобраћајницу која је потпуно зановљена и функционалана и којом пролази значајан број аутобуских линија.

За грађане овог дела града, радови на путној инфрастуктури значе много. Видим велико задовољство код људи и из разговора са грађанима, схватио сам да нису навикли да се после избора настави са радовима, казао је градоначелник Никола Дашић који је са сарадницима обишао радове у Илинденској улици. Паралелно, у овом делу града, ради се још неколико улица. Наша је интенција да наставимо у истом правцу. Илинденска улица је била у катастрофалном стању, годинама су само крпљене рупе, без озбиљније ревитализације. Нажалост, није и једина у Крагујевцу. Очекујем да наставимо истим темпом и покушамо да доведемо град у нормално стање, поручио је Дашић након разговора са грађанима који су га упознали са осталим проблемима у том насељу.

Инвестиције су главни мотор и покретач развоја града и то је нешто што не сме да стане, истакао је Владимир Доби члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима. Иако су извршни органи власти у Крагујевцу тек конституисани, ми најпре морамо да наставимо пројекте који су већ започети. Поред Илинденске, недавно смо завршили радове у Улици 12. јул у Грошници. Радови се изводе и у неколико улица у насељу Угљешница.

Наша је жеља да у наредном периоду, у најкраћем року завршимо започете пројекте, пре свега језеро Бубањ, вртић Бамби где смо увели новог извођача и имамо рок од 60 дана. Ове недеље настављају се радови на реконструкцији градске Тржнице, а ушли смо и у тендер за пројектанта нове аутобуске станице. Доби је подсетио и на обимне радове у Стамбеном блоку Воја Радић и у блоку око станова за младе научнике, где се измештају подземне инсталација воде и канализације и инсталације топловода и електродистрибуције, раде приступне саобраћајнице, пешачке стазе, паркинг места, јавна расвета. Следеће недеље, казао је Доби, отварамо ново градилиште, на потезу ка Палати правде и Завода за хитну медицинску помоћ, у улицама Лицеја Кнежевине Србије и Миодрага Влајића Шуке.