Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, примио је данас председника Националне организације особа са инвалидитетом и Савеза слепих Србије, Милана Стошића који га је упознао са положајем, активностима али и проблемима особа са инвалидитетом у Крагујевцу.

Уз захвалност градоначелнику на пријему, Стошић је казао да организације особа са инвалидитетом имају изузетну сарадњу са локалном самоуправом и да су до сада наилазили на јако добро разумевање.  Кључни проблеми у инвалидском покрету на националном нивоу, казао је Стошић су тежа запошљивост, а на нивоу града истакао издвајање недовољно средстава за рад организација и повећање цене закупа просторија.

Град Крагујевац прошле и ове године због обавеза по кредиту има специфично стање у градском буџету, што је угрозило много његове позиције, али сам апсолутно сагласан са тим да угрожене социјалне групе не треба да буду те на којима се штеди, казао је градоначелник Дашић. Ове године то марамо, али већ следеће средства у градском буџету намењена за рад организација особа са инвалидитетом, биће увећана поручио је градоначелник.

Састанку је присуствовала и др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту која је предочила да је Градска управа већ предузела мере по питању повећања цена закупа просторија а у изради је предлог измене одлуке које ће се наћи на неком од следећих седница градског парламента.

Данашњи сусрет био је и прилика да председник Савеза слепих Србија најави обележавање 75 година од оснивања ове организације, као и 50 година постојања библиотеке за слепе која са 90 хиљада библиотечких јединица, од тога 50 хиљада на Брајевом писму и 40 хиљада у звучној техници, представља једну од највећих на Балкану.