За проф.др Слободана Милисављевића, заменика директора КЦ Крагујевац који је предводио екипу медицинских радника из Крагујевца која је помогла здравственим радницима у Новом Пазару у сузбијању епидемије изазване корона вирусом, због чега је одликован златном медаљом, указом председника Републике Србије, на Дан примирија, организован је свечани пријем у згради Града. Пријем коме су присуствовали и Предраг Саздановић, директор Клиничког центра Крагујевац, Василије Антић, директор Дома здравља Крагујевац и Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, организовао је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Веома смо поносни на то што је председник препознао квалитет наших људи и целог тима на челу са нашим грудним хирургом, доктором Слободаном Милисављевићем. Они су заиста  исказали у Новом Пазару све оно што краси наш Шумадинце, а то је пре свега солидарност у најтежим тренуцима. Када се у Новом Пазару летос десио потпуни слом здравственог система, успели су да са својим знањем и стручношћу обезбеде његово поновно конституисање. Успоставили су неке норме које су се показале успешне у Клиничком центру Крагујевац и то је нешто што нас апсолутно испуњава. То су људи који су се борили за сваки људски дах и спасили много живота. Крагујевчани су им захвални што су им на тај начин осветлали образ – рекао је Дашић.

Према речима Слободана Милисављевића, ситуација коју су затекли у Новом Пазару била је врло озбиљна. У року од пар дана велики број пацијената, преко 500, примљен је у Општу болницу, а здравствени кадар је био десеткован.

Ми смо у периоду од 7 до 10 дана континуираног боравка успели да успоставимо систем, да уз помоћ руководства и запослених Опште болнице, уз ангажовање Војске Србије, односно особља са ВМА, ситуацију ставимо под контролу. Дужност свих нас као лекара, које обавезује Хипократова заклетва, и као патриота, је да у најтежим тренуцима за наш народ, без обзира на националну и верску припадност, помогнемо и дамо максимум да се ова пандемија стави под контролу. И у томе смо успели – каже доктор Милисављевић.

Новопазарци  памте  ову племениту мисију крагујевачких медицинара о чему говоре и бројне приватне поруке и изрази захвалности које чланови крагујевачке медицинске екипе готово свакодневно примају од бивших пацијената и чланова њихових породица.

Клинички центар Крагујевац и ја лично, као директор, веома сам поносан што је наш заменик и регионални координатор, професор Слободан Милисављевић, препознат и одликован од стране председника Вучића и то је и признање Клиничком центру Крагујевац за једну изузетно успешну акцију која је спроведена у јулу месецу у Општој болници Нови Пазар. Ми у Шумадији имамо један леп обичај да смо врло солидарни када је комшија у проблему, тако да смо ми, на челу са професором Милисављевићем послали нашу најбољу екипу, најбоље инфектологе, пулмологе, анестезиологе, техничаре и они су за недељу дана читаву ситуацију у Новом Пазару ставили под контролу – рекао је Предраг Саздановић, директор КЦ Крагујевац.

Иначе, доктор Милисављевић је специјалиста грудне хирургије, професор Медицинског факултета, члан европског и светског удружења грудних хирурга. Први хирург који је уградио вештачку грудну кост пацијенту, оперисао карцином плућа захватом из трбуха.

Градоначелник је у име Града Крагујевца, доктору Милисављевићу уручио златник са ликом Светог Ђорђа.