Представници кинеске компаније Huawei посетили су данас Крагујевац и уручили вредну донацију од 75 таблета  Клиници за педијатрију Универзитетског клиничког центра и основним школама „Свети Сава“, „Драгиша Михајловић“ и „Прота Стеван Поповић“ из Чумића.

Пре доделе донација, градоначелник Никола Дашић са сарадницима организовао је пријем за Чен Чена, генералног директора Huawei за Србију и његове сараднике, у згради Града.

Градоначелник Никола Дашић истиче да је сарадња са компанијом Huawei део једне шире платформе за сарадњу коју чине традиционално добри дипломатски односи Србије и Кине, као и пријатељски односи два председника.

Пре пар година, из кинеске донације од око 2 милиона долара направљен је градски ДАТА центар. Он је у потпуности опремљен са Huawei  опремом. И у светлу те широке платтформе за сарадњу, и са Кином и са компанијом  Huawei у Србији , ми данас имамо и ову донацију. Мислим да таблети који су овом приликом донирани ће помоћи деци, како овој која су на лечењу у Клиничком центру,да прате наставу и не пропусте ништа од ње, тако и деци која су то заслужила, јер су две градске школе одабране на основу најбољих резултата на матурском испиту – казао је Дашић.

Основним школама „Драгиша Михајловић“ и „Свети Сава“ уручено је по 12 таблета, а школи „Прота Стеван Поповић“ у Чумићу 11 таблета, Клиници за педијатрију 40. Укупна вредност донације је 10 000 долара.

С обзиром на изазове са којима се Србија суочила ове године, Huawei компанија је желела да да свој допринос  тиме што ће најмлађима поклонити таблете да лакше прате наставу, да им олакша боравак у болници и ситуацију са епидемијом. Huawei је и раније сарађивао са градом Крагујевцом, и ми желимо да ту сарадњу наставимо – казао је Чен Чен, генерални директор Huawei за Србију.

Поклон од компаније Huawei , у име Клинике за педијатрију примила је директорка, проф. др Анђелка Стојковић.

Ова донација ће значити пуно нашим пацијентима најмлађе животне доби,  пацијентима који су школског узраста и морају да прате наставу. То је са једне стране добро зато што се наставља едукација и у болничким условима, али  има и другу позитивну страну, а то је да се деци скреће пажња  са актуелног проблема  због кога се налазе у болници – каже Анђелка Стојковић.