На платоу ТЦ Плаза, у суботу и недељу, 28. и 29. новембра, од 12 до 17 сати уз поштовање свих мера заштите против епидемије корона вируса, одржава се дводневни хуманитарни базар а сав приход сакупљен од продаје производа биће уручен породици Миње Матић. У циљу прикупљања средстава за њено лечење, организатори који се потписују као Дружина великог срца, до сада су, у условима епидемије, за Мињу одржали око двадесетак базара на различитим локацијама у граду. Према речима једног од организатора потребно је још нешто више од 600 хиљада долара да би мала Крагујевчанка могла да купи свој лек и из борбе с тешком болешћу изашла као победник.

На штандовима испред Плазе хумани Крагујевчани могу да купе домаће производе, ситне колачe, сирупе, зимницу, свеже воће, новогодишњу декорацију, ситне производе од дрвета, накит, играчке, књиге за децу и одрасле. Борба мале Миње и њених родитеља постала је и борба града Крагујевца и свих Крагујевчана. Данашњи базар посетили су представници Градског већа Миљан Бјелетић, Ненад Станишић, Радомир Ерић, Предраг Стевовић, Душан Алексић.

Крагујевац и читава Србија укључили су се у акцију прикупљања средстава. Фондација „Буди хуман“ активирала је смс број 845 на 3030,  организовани су многобројни базари, онлајн аукције, постављене су кутије у институцијама, установама, предузећима, локалима, познате личности упућују апеле. Док су епидемиолошке околности дозвољавале одржавани су концерти, представе и спортске манифестације. Крагујевачки фризери шишали су за малу Мињу, а недавно је покренута и спортска хуманитарна акција којом ће љубитељи “Радничког“ слањем порука, празне трибине СББ Хале Језеро и стадиона Чика Дача, попунити својим фотографијама док се њихов тим буде борио на теренима.