Град Крагујевац и СПД „Раднички“ су за нашу малу суграђанку Мињу Матић покренули велику хуманитарну акцију којом у време пандемије желе да пруже подршку нашим спортистима али пре свега омогуће да Миња у својој најтежој животној борби изађе као победник.

Крагујевац је град спорта и успешних спортиста које ми на жалост у овој пандемији не можемо да подржимо на прави начин, али можемо да спојимо обе ствари и скромном несвакидашњом акцијом помогнемо нашој суграђанки, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Акција је замишљена тако да свако од нас, када буде послао три СМС поруке 845 на 3030, направи снимак екрана послатих порука и заједно их са својом фотографијом пошаље на Вибер број  064/4588473, маркетинг службе СПД „Раднички“. Свака фотографија особе која буде послала поруку, биће одштампана и постављена на седишта трибина СББ Хале језеро и стадиона Чика Дача. Маркетинг служба СПД „Раднички“ ће свакодневно постављати фотографије на трибине наших спортских објеката и стајаће ту докле год имамо слободних седишта, објаснио је Стевовић. Желимо да сва та хумана лица и њихов чин буде видљив свима и да пошаљемо снажну поруку захвалности града Крагујевца и спортиста. Сви наши успешни спортисти, градоначелник Крагујевца са сарадницима подржаће ову акцију и позвати остале представнике јавног живота града и људе добре воље да се прикључе, јер наш је циљ да Миња оздрави, а верујем да једном оваквом несвакидашњом хуманитарном акцијом то можемо да постигнемо, поручио је Стевовић.

Стадион Чика Дача има око 15 000 седишта а СББ Хала језеро око 3 700. Иако можда није довољно овим желимо да покажемо да је Крагујевац град хуманости, снаге и пуног срца који жели да стане уз своју суграђанку Мињу. Верујем, да ће акцијом сва седишта бити испуњена до краја и да ћемо бити ближи њеном коначном оздрављењу, казао је Стевовић.