Багремарци су данас и званично добили свој кутак за спортске активности,  рекреацију и место за спортска окупљања. У име града реконструисано и сређено игралиште за мале спортове предао им је члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић.

Ово је наставак кампање коју спроводи град Крагујевац и најлепши је део мог посла због којег волим ово за шта сам задужен. Апсолутна је привилегија да грађанима можемо да приуштимо оно што им је стварно потребно, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Сваком делу града је неопходна добра инфраструктура без обзира да ли комунална или спортска. Посвећено улазимо у сва насеља у граду и радимо на ревитализацији, обнови, развоју спортске инфраструктуре. Багремар је био на листи приоритета јер у тај део града, каже Стевовић, годинама се ништа није улагало и зато је заслужио и више. Ово је прва фаза јер у следећој радимо пројекат  за осветљење терена  што ће дати потпуно нову димензију. Наш план је да вратимо спорт у ово насеље организовањем спортских турнира.  Подршка града и градоначелника Николе Дашића је непрекидна за овакве пројекте и зато нећемо ту ни стати већ у следећим корацима сређујемо игралиште за децу. У свему томе наш поуздан партнер и извођач радова је предузеће Шумадија д.о.о., каже члан Градског већа.

У оквиру радова укупне вредности око  450 хиљада динара урађене су мреже иза голова, реконструисани голови, постављење мрежице и урађене су нове трибине.

На спортским теренима сам провео највећи део свог слободног времена. Скоро десет година откако је игралиште саграђено нисмо имали терен са елементарним стварима. Мислим да је ово почетак веома битан за спорт у овом насељу. Многи познати спортисти су поникли у овом насељу и надам се да је нови почетак за неке нове спортисте, каже Александар Крстић, становник насеља Багремар.