У оквиру прве фазе пројекта „Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца“ који финансира Министарство омладине и спорта РС, а у партнерству са Универзитетом и Бизнис иновационом центром, реализују град Крагујевац и Канцеларија за младе, полазницима обука данас су представљени динамика одржавања модула пословних симулација и преносивих вештина као и критеријуми за оцењивање пословних идеја.

У име града Крагујевца, полазнике обука поздравио је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом и том приликом изразио уверење да ће им знање и вештине које стекну помоћи да остваре пословне планове. Својим иновативним идејама, представљате групу људи која је спремна да се одупре старом систему, започне нешто ново и развије посао, поручио је Јовановић и пожелео им да из овог програма изађу задовољни, пуни знања и добијених средстава а покренутим послом буду представници неке од успешних фирми у Крагујевцу.

Обукама су предвиђена два модула у области пословне симулације које ће држати представници БИЦ-а, а у преносиве вештине упутиће их представници Универзитета. Писање радне биографије, мотивационог писма, затим управљање временом, пословна комуникација, ефективно лидерство и пословна етика, теме су, са којима ће се будући млади предузетници упознати током одвијања прве фазе Програма подршке за унапређење запошљавања и запошљивости младих од 19 до 30 година.

Након завршених обука кандидати ће презентовати своје идеје на јавној презентацији пред Комисијом за оцену пословних идеја и доделу грантова. У зависности од расположивих средстава три до шест најбољих идеја ће бити награђене бесповратним средствима за започињање бизниса.

Висина грантова је од 400 до 800 хиљада динара а укупан износ средстава за оснивање нових start-up компaнија је 2,4 милиона динара.