Градско веће на седници одржаној 21. априла донело је закључак о расподели средстава из буџета града за финансирање односно суфинансирање програма, пројеката и манифестација у култури, изабраних на Јавном конкурсу.

Укупно је конкурисало 100 носиоца пројекта, од чега 35 није прихваћено, два су одустала, а три нису испуњавала услове Јавног конкурса.

Комисија је проценила да је свих 60 пројеката предложених за финансирање усклађено са општим интересом у култури, циљевима и приоритетима конкурса, да поседују квалитет, садржајну иновативност и капацитете потребне за реализацију пројекта, као и да могу имати позитиван утицај на квалитет културног живота Града и укључивање осетљивих група (пројекти удружења лица са инвалидитетом).

Средства у износу од 39 милиона динара одобрена су за реализацију 60 програма, пројеката и манифестација.

Највише средстава 18 милиона динара одобрено је Удружењу Арсенал фест Крагујевац за организацију Арсенал феста – Нова будућност, док је 2,5 милиона опредељно за организацију Vibe Festivalа 2022.

Удружењу Арт кварт за реализацију 7. Шумадијског интернационалног фестивала дебитантског филма одобрено је 1,4 милиона динара. Закључком Градског већа по 1,2 милиона динара опредељено је Удружењу грађана Опера Нова Крагујевац за Развој оперске сцене у Крагујевцу – Танго опера и Удружењу Архангели Србија за Интеранционални музички фестивал и такмичење Срце Србије. По 1,2 милиона динара одобрено је Агенцији за извођачку уметност ТЕКИАРТ за пројекат Музички биоскоп и Удружењу грађана ”CONVIVIUM MUSICUM’’ за организацију 9. Интернационалног фестивала камерне музике Convivium Musicum.