У Дому омладине синоћ је отворена изложба фотографија учесника и награђених фото конкурса „Крагујевац кроз објектив“, који је у циљу промоције културних, историјских и природних лепота и специфичности које чине његов идентитет, град Крагујевац расписао крајем прошле године.

Радећи промотивне материјале за многобројне догађаје, уочили смо да је Крагујевац слабо виђен кроз фото објектив и да немамо одговарајућих фотографија које су нам потребне за израду бизнис публикација или слична издања. Фото конкурсом смо желели да стимулишемо Крагујевчане да се потруде и покушају да свој град представе на што лепши начин, због чега је допринос људи који су учествовали на конкурсу веома велики, казао је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић и за следећу годину најавио нови конкурс.

На конкурс је пристигло 300 фотографија од 30 аутора, а на изложби је приказано 25 од 16 аутора, којима су у присуству председника Скупштине града Мирослава Петрашиновића, чланова Градског већа, културних посленика, фотографа и љубитеља фотографије уручене захвалнице града Крагујевца за учешће на конкурсу.

За избор три најбоље фотографије, Комисија у саставу Бојан Павловић, директор Градске туристичке организације, Зоран Лазаревић, званични фотограф Градске управе града Крагујевца и Славољуб Радојевић, екселенција FIAP, фотограф I класе Фото Савеза Србије и члан ФК „Крагујевац“, као председник Комисије, руководила се естетским квалитетом и релевантношћу на задату тему.

По њиховој оцени прву награду освојио је Ненад Борисављевић за фотографију Спомен парка Крагујевачки октобар, другу Лазар Добрић за фотографију „Крагујевац ноћу“ а трећа је припала Лазару Урошевићу за фотографију насеља Ердоглија.