У присуству Његовог преосвештенства епископа шумадијског Јована, председника Скупштине града Крагујевца Мирослава Петрашиновића и бројних гостију, у Храму Светог Саве отворена је изложба „Снови Хиландара“ вајара и златара из Крагујевца Славољуба Галића Ђанија. То је иначе прва гостујућа уметничка поставка организована под сводом наше најраскошније цркве. Галићеву колекцију, насталу поводом годишњице манастира Хиландара, чини накит високе уметничке и материјалне вредности.

За сваку Христову земаљску годину по једно уметничко дело, настало од готово невероватне основе – зарђалих мотика, ашова, лопата, ексера и брава, уз благослов, са Хиландара. Захваљујући Галићевим надахнућима, машти и осећањима, пред нама је ова вредна уметничка збирка. Материјализовано сновиђење. Замишљене слике овековечене у непролазној вредности – Галићев аманет прохујалих векова за наше потомке, рекао је поред осталог отварајући изложбу Мирослав Петрашиновић председник Скупштине града.

Слабољуб  Галић Ђани као један међу бројним градинарима које је Крагујевац изнедрио за себе каже „заувек Крагујевчанин“. То је вероватно највеће признање које родни град једног уметника може да понесе. За осећај припадности, за таленат, за постигнућа, родни град је Галића наградио највишим признањем – Ђурђевданском наградом.

Када већ говоримо о признањима, истакао је Петрашиновић, сигурно је да нема веће награде за једног уметника од указане части да под сводом наше најраскошније цркве изложи своја дела настала поводом осам векова највеће српске светиње на Светој гори Атонској. Тиме је указано велико поштовање уметнику, вајару и јувелиру који остварује своје и снове Хиландара.

Иначе, израда колекције накита трајала је три године, а од тада је излагана у Епархијском двору у Крагујевцу,  Музеју примењене уметности у Београду, на Данима писмености у Новом Саду и повдом 1700. годишњице Миланског едикта у Нишу.