Изложбом фотографија и инсталација чији су аутори деца из Предшколске установе „Нада Наумовић“ под називом „Свет очима детета“ у Народној библиотеци „Вук Караџић“, јуче је отпочело обележавање Дечије недеље у Крагујевцу. Изложбу чини 170 фотографија и девет инсталација које су настале кроз заједничку игру и истраживање деце са васпитачима и родитељима током развијања одређених пројеката. Отварању иложбе присуствовао је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града.

Град Крагујевац има лепу сарадњу са ПУ „Нада Наумовић“. Пре неколико месеци малишани из вртића „Црвенкапа“ су посетили Скупштину града Крагујевца. Тада смо имали једно лепо дружење, чули смо неке њихове идеје и предлоге и том приликом су настале неке од фотографија са ове изложбе – казао је Петрашиновић.

Директорка ПУ „Нада Наумовић“, Милка Симић истакла је да је ова изложба јединствена за њихову предшколску установу јер су први пут приказане фотографије чији су аутори деца.

Желели смо да покажемо јавности вештину наше деце да користе дигиталне технологије, у овом случају фотоапарат, а са друге стране да приближимо јавности тај унутрашњи дечији свет који је и једноставан и богат у исто време, а надасве леп – каже Милка Симић.

Изложба „Свет очима детета“ у галерији Народне библиотеке биће отворена до петка, 7. октобра.

Иначе, овогодишња Дечија недеља одвија се под слоганом „Шта деци треба, да расту до неба“. Током данашњег дана, у свим вртићима ове предшколске установе биће одржане радионице „Тата и мама читајте са нама“ у оквиру којих ће деца и родитељи заједнички читати књиге и разговарати о њима.