У уторак 24. новембра почела је јавна расправа о Нацрту буџета града Крагујевца за 2021. годину која ће трајати до среде 2. децембра у подне. Нацрт буџета истакнут је на званичном сајту града Крагујевца, адреса www.kragujevac.rs, огласној табли Градске управе и огласним таблама свих месних заједница.

У том периоду сви грађани, заинтересоване институције и организације могу да погледају тај документ и да своје примедбе и предлоге доставе на један од следећих начина: на е-mail javnaraspravakg@kg.org.rs као и у писаном облику убацивањем у кутију за предлоге, која се налази у холу приземља Градске управе града Крагујевца или слањем на адресу Градска управа за заједничке послове града Крагујевца, Трг слободе бр.3, 34000 Крагујевац.

Планирани приходи и примања, као и расходи и издаци буџета града Крагујевца за 2021. годину износе 9 267 000 000 динара. Оно што је била претпоставка је да ћемо почетком године, односно у првом тромесечју, епидемију корона вируса оставити иза себе, казао је гостујући у емисији Епицентар Радио телевизије Крагујевац Проф. др Ненад Станишић члан Градског већа  за финансије. Буџет је планиран тако да у већем делу 2021. године предвиђа регуларно пословање и активности свих привредних субјеката и јавних предузећа.

Буџет је уједначен, није предвиђен ни дефицит, а ни суфицит. Увећан је за милијарду динара у односу на ребаланс, односно на нивоу који је за 700 милиона нижи него иницијални буџет за ову годину. Буџет је развојни, што значи да су у добром делу заступљене инвестиције, како би се, пре свега, одржала запосленост. Списак капиталних инвестиција се затвара на скоро две милијарде динара.

Наша је намера да у наредном периоду град Крагујевац учинимо повољнијим местом за живот свим нашим суграђанима, истакао је Станишић и позвао све заинтересоване грађане да узму учешће у јавној расправи, јер они најбоље знају стање на терену и проблеме са којима се сусрећу у свакодневном животу. Ми смо се потрудили да обезбедимо средства за решавање проблема које предлажу грађани, а један од њих је и актуелан апел за помоћ нашој суграђанки Мињи Матић. Локална самоуправа ће се кроз буџет за 2021. годину одазвати тим апелима. Већ нам је стигло доста предлога да се одвоје средства за те сврхе.Стижу и други предлози. Гледаћемо да што већи број захтева испоштујемо и уврстимо у буџет за наредну годину, поручио је Станишић.