Уколико у суботу 9. маја, на територији града Крагујевца не буде новозаражених корона вирусом, јавни градски и приградски превоз путника, већ од недеље 10. маја биће омогућен за све грађане.

Одлука је донета у складу са препорукама Института за јавно здравље Крагујевац односно епидемиолошком ситуацијом, што практично значи да мере могу даље да се релаксирају уколико у периоду од 14 дана нема нових регистрованих случајева корона вируса.

Јавни градски превоз у Крагујевцу биће организован у складу са препорукама и инструкцијама Владе Републике Србије, Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID – 19, ресорних министарстава, референтних установа и органа Града.

То практично значи да ће услуге јавног превоза моћи да користе, не само запослени, него и све остале категорије путника, који су у обавези да носе заштитну опрему – маске и рукавице, односно, неће бити дозвољен улаз путницима који на правилан начин не користе заштитну опрему.

У унутрашњости возила биће јасно обележен правац кретања путника од улаза ка излазу. На стајалиштима ће видно бити истакнута правила понашања у возилу, као и обележена места за стајање путника ради формирања реда којим се обезбеђује физичка дистанца.