Канцеларија за младе града Крагујевца спроводи активности у оквору пројекта под називом „Једнака права за све“, који ће младима из основних и средњих школа са територије Града Крагујевца обезбедити информисање и едукацију на теме превенције свих облика насиља међу младима, посебно породичног и вршњачког насиља.

Данас је предавање одржано ученицима ТУШ “Тоза Драговић”. Наша обавеза је да учествујемо и спроводимо активности у вези спречавања насиља над младима. Индивидуалне различитости су одраз личности, а не основ за било каквав вид емоцијалног,  физичког или другог вида насиља. Оно може да изазове трајне и вишеструке последице које ви тренутно не можете да предвидите. Молим вас да се међусобно подржавате, допуњујете, усмеравате, инспиришете како би сутра били здрави, зрели, срећни и успешни људи, истакао је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Кроз предавања млади ће бити информисани о механизмима за превенцију различитих облика насиља, а у циљу промовисања културе ненасилног понашања међу младима.

Предавања ће се реализовати у неколико крагујевачких основних и средњих школа.

Пројекат се спроводи у сарадњи са организацијом Panacea solution а подржан је од стране Министарства за просвету, науку и технолошки развој.