У партнерској организацији Канцеларије за младе града Крагујевца и Удружења „Изражајност“, уз подршку Министарства омладине и спорта, 21. и 22. септембра одржаће се јединствени Караван културе говора „Проговори да видим ко си“.

Млади, средњошколци и студенти ће моћи да, кроз едукативне радионице и интерактиван приступ, овладају добрим говорним навикама и тако развију усмени израз и излагачку писменост, једну од најважнијих социјалних вештина у 21. веку. Чиме год да се бавимо, важно је да умемо јасно, гласно и изражајно да представимо своје идеје и таленте, поручују организатори.

На радионицама, стручњаци из области дикције и комуникологије, са учесницима ће радити на унапређивању јасног говора и изражавања, вокабулара, динамике, говора тела као и техника за суочавање са тремом.

О томе како култура говора негује српски језик, како да се говори на артикулисан, разложан, динамичан начин, како да се елиминишу лоше говорне навике и како да оно што се говори буде занимљиво и сликовито биће теме радионица.

Процес рада подразумева интерактивна предавања и практичне вежбе. Стечене вештине и знања учесницима ће помоћи у усменим одговорима у школи, полагању испита, у одржавању презентација у оквиру школских и обавеза на факултету, приликом разговора за посао, видео снимању али и у свакодневној комуникацији.

Предавачи на каравану ће бити Слободан Роксандић, мастер комуниколог и глумци Милан Босиљчић и Марко Миловановић, а учесници ће на поклон добити књигу „Проговори да видим ко си“ аутора једног од предавача, Слободана Роксандића, додатно наставно средство са више од 20 аудио и видео лекција.

Уз поштовање епидемијских мера у Крагујевцу радионице ће се одржати 21. и 22. септембра. Број места је ограничен а пријаве су отворене до понедељка 20. септембра до 12 часова.

Линк за пријаву:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9CLWmMxV3DqSoAtVmAuiX5Zt5zLG3oz4_b_7YSLzeR_Phag/viewform