Градоначелник Крагујевца Никола Дашић посетио је Јанфенг у Крагујевцу, фабрику за производњу делова за аутомобилске ентеријере, како би се упознао са пословањем компаније, резултатима и будућим плановима. Кинеска компанија Јанфенг у Крагујевцу послује тачно 11 месеци. Дизајнира, развија и производи унутрашње компоненте ентеријера за све произвођаче аутомобила. Фабрика производи делове за светски познате моделе возила и тренутно запошљава 370 радника.

На састанку са руководством, коме је присуствовао и Александар Милошевић, помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије, речено је да се пословање одвија у складу са Планом пословања, према коме до краја 2023. године треба да буде запослено 800 људи.

Том приликом градоначелник Крагујевца Никола Дашић оценио је да су компаније попут Јанфенга стратешки партнер града Крагујевца. Нама је циљ да сарађујемо са оваквим компанијама, због привредног развоја Града, а имајући у виду да број запослених директно утиче на градски буџет због пореза на зараде који се враћа, то је основни приход града Крагујевца, рекао је градоначелник Дашић. Што је више запослених то је бољи сервис према грађанима, и бољи амбијент за пословање нових компанија. Ова компанија запошљава Крагујевчане, како у производњи тако и у менаџменту, коју су образовани, радни и марљиви, и то је оно што нас препоручује увек и чини интересантним местом за улагање, поручио је Дашић.

Фабрика у Крагујевцу се простире на 25.000 квадратних метара на парцели од око пет хектара са могућношћу проширења. Налази се у Слободној зони “Шумадија”, на улазу у Град из правца Баточине. Обим инвестиције прошле године био је око 40 милиона евра, од чега је 10 милиона уложено у опрему.

Посета градоначелника је доказ да компанија Јанфенг наставља сарадњу са Градом и институцијама државе Србије. Послујемо од новембра 2019. године и могу рећи да компанија Јанфенг користи све бенефите које Крагујевац нуди. Нагласио бих да су запослени у компанији Јанфенг становници Крагујевца, што не значи да други нису добродошли, већ је показатељ тога колико предности град Крагујевац има као универзитетски и индустријски центар, истакао је директор фабрике Јанфенг у Крагујевцу, Милан Радовић.

Кинеска компанија Јанфенг Аутомотив Интериорс глобални је лидер у производњи аутомобилских ентеријера. Са седиштем у Шангају, а Европским седиштем у Немачкој, компанија има преко 240 локација и више од 55.000 запослених широм света. Крагујевац је Јанфенгова најновија фабрика у Европи, основана прошле године.