У циљу спречавања ширења инфекције вируса корона, Комунална инспекција у координацији са Одељењем комуналне милиције, санитарном инспекцијом и службеницима Полицијске управе током викенда контролисали су поштовање противепидемијских мера и радног времена на територији града Крагујевца. Контролом је обухваћено преко 60 угоститељских објеката.

Уочено је да се угоститељи  углавном придржавају прописаног радног времена до 21 сат у објектима и 23 сата у баштама угоститељских објеката, рекла је за ТВ Прву Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и координаторка свих активности везаних за инспекцијски надзор у поштовању противепидемијских мера. Током контроле откривен  је и мањи број угоститеља који нису поштовали прописано радно време и противепидемијске мере тако да ће за утврђене неправилности бити поднето шест прекршајних пријава.

Поред тога, спроведен је и инспекцијски надзор у возилима јавног градског превоза путника. Од 28 возача један није носио маску, док је од 411 путника на 20 контролисаних линија 13 затечено без маске. Контрола је такође спроведена и у такси превозу, где су уочене неправилности у минималном броју.

Од 27. јуна када је у Крагујевцу проглашена ванредна ситуација, а нарочито од 2. септембра када је надзор пооштрен, поднето је 40 прекршајних пријава.

Контроле су, подестила је Гордана Дамњановић пооштрене и у великим трговинским ланцима, као и у салонима свих делатности по унапред утврђеном плану Секретаријата за комунално – инспекцијски надзор, али и по пријави грађана путем имејла inspektor@kg.org.rs или путем телефона 034/505800.