Брошура “Kовид-19 вакцине у Србији” настала је на иницијативу Удружења фармацеута Београда, Удружења фармацеута Војводине, Удружења фармацеута нишавско-пиротског округа, Удружења фармацеута Западне Србије 1836, Иницијативе за фармацију, Савеза фармацеутских удружења Србије и Савеза приватних апотекара Србије и спроведена је у сарадњи са професорима Катедре за микробиологију и имунологију Фармацеутског факултета, Универзитета у Београду и Агенцијом за лекове и медицинска средства. Штампање Брошуре омогућило је Министарство здравља Републике Србије у оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на KОВИД-19“.

Брошура садржи најновија и најпрецизнија сазнања о безбедности и ефикасности тренутно понуђених вакцина, као и оних чији се увоз и стављање у промет планира (Фајзер-Бионтек, Спутник В, Синофарма, Астра Зенека/Оксфорд, Модерна), као и савете за осетљиве групе пацијената у вези са применом вакцине, те смернице везане за понашање после вакцине.

Брошура ће током наредне недеље бити распоређена по апотекама у граду Крагујевцу. Биће доступна пацијентима у апотекама државне Апотекарске Установе Крагујевац као и у већини приватних апотека на територији града Крагујевца и општина Баточина, Рача и Топола.

Icon

Kовид-19 вакцине у Србији
1.47 MB 137 преузимања