На данашњој седници Скупштине града усвојене су измене и допуне  Годишњег програма пословања ЈКП „Водовод и канализација Крагујевац за 2022. годину“. Према речима директора, Небојше Јаковљевића, предузеће „Водовод и канализација“ већ у јануару месецу предлаже измену програма пословања, због тога што је 17. јануара потписало први уговор, као подизвођач, на извођењу радова у оквиру пројекта „Чиста Србија“. Први уговор који је потписан има вредност од 1 013 000 евра или 120 милиона динара за изградњу 8700 метара канализационе мреже у граду Крагујевцу. Радови на овом пројекту су већ отпочели.

Ако смо за првих осам километара мреже уговорили око милион евра, то значи да ће се укупна вредност радова у оквиру пројекта „Чиста Србија“ кретати између 12 – 15 милиона евра, по просечним ценама које сада важе, што за наше предузеће представља потпуни финансијски опоравак и чињеницу да ЈП „Водовод и канализација“ може да се окрене свом развоју, што смо свих ових година уназад тежили. Аутоматизујемо процесе, занављамо опрему која је стара преко 40 година, радићемо на изградњи нове водоводне и канализационе мреже, свуда где је то потребно.Измена програма пословања омогућава запошљавање нових 20 људи на одређено време, стручних и квалификованих, због повећања обима посла – казао је Јаковљевић.

Заменик градоначелника Крагујевца, Ивица Момчиловић рекао је да је Крагујевац једина локална самоуправа у Србији, која у оквиру овог пројекта има ангажовано своје јавно-комунално предузеће.

Морам да кажем да је то директна последица ангажовања градоначелника Николе Дашића. Капацитети ЈП Водовод и канализација су потпуно упошљени у делу уговора који смо потписали и сада их проширујемо како бисмо могли да преузмемо већи обим послова.

Очекујем да ћемо имати и четврту екипу на терену, врло брзо, и да ће динамика извођења радова бити таква, какву нико у Србији, у овом делу, неће имати. Мислим да нам је интерес да за што је могуће краће време, одрадимо што више посла – казао је Момчиловић.

Дата је сагласност на Предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа „Урбанизам“ Крагујевац. За в.д. директора ЈП „Урбанизам“ Крагујевац, на данашњој седници, именована је Наташа Ивановић, дипломирани инжењер архитектуре.

Сагласност је дата и на одлуку УО Установе културе „Кораци“ о расписивању јавног конкурса за избор директора. Усвојени су и програми рада и финансијски планови за 2022. годину установа културе чији је оснивач град.

Скупштина је дала сагласност на Годишњи програм рада са финансијским планом пословања ГТО „Крагујевац“ за 2022. годину. Именована је и нова директорка Историјског архива Шумадије, Сања Живковић, мастер филолог.