Представници Кошаркашког савеза Србије данас су посетили град Крагујевац. Градоначелник Никола Дашић са чланом Градског већа за спорт Предрагом Стевовићем организовао је пријем у Градској управи за Предрага Даниловића, председника Кошаркашког савеза Србије и Златка Болића, генералног секретара.

Локалној самоуправи града Крагујевца изузетно је важна област спорта. Због деце нам је веома битан школски спорт, али велику пажњу посвећујемо рекреативном и професионалном спорту, рекао је градоначелник Дашић. Ту смо да у складу са могућностима града помогнемо клубовима. Крагујевац је град кошарке, и сматрам да је изузетно значајно што се кошарка игра у читавој Србији. Тако се постиже здрава конкуренција, каже градоначелник Никола Дашић.

Крагујевац је увек био кошаркашки град. Због ситуације са корона вирусом није дозвољено присуство публике, иначе сам сигуран да би хале биле пуне када играју крагујевачки клубови, нарочито сада када је Кошаркашки клуб Раднички поново у Првој КЛС лиги. Сигуран сам да је то заслуга свих људи у граду који пружају подршку, рекао је некадашњи трофејни кошаркашки репрезентативац и председник Кошаркашког савеза Србије, Предраг Даниловић.

Представници Кошаркашког савеза Србије, који има седам регионалних кошаркашких савеза, обилазе регионалне савезе како би се уверили у добру организацију такмичења на свим нивоима. Према речима Златка Болића генералног секретара, регион Централне Србије има клубове који добро функционишу а савез се труди да помогне колико може финансијски и организационо. Пре месец дана су почела такмичења, сви спортисти су урадили Пи-Си-Ар тестове. Клубови се понашају одговорно и имају протоколе у вези са организацијом свих утакмица, оценио је Болић на данашњем пријему.